Neukročena pizza … drugič

… torej pizza je uspela (fotke bodo, ko jih obdelamo) … delali pa smo jo takole …

TESTO:
3 skodelice moke
1 skodelica mlačne vode
2 čajni žlički soli
3 čajne žličke sladkorja
2 žlici olja
1 zavitek suhega kvasa

Sestavine dobro pregnetemo in pustimo vzhajati. Sama sem dala vse skupaj v avtomat za peko kruha, program “testo”. Po eni uri vzhajanja ga zopet dobro pregnetemo in pustimo še eno uro. Zopet ga potlačimo, zavijemo v folijo (ne alu) in ga denemo v hladilnik. Tam ga pustimo počivat 12 ur.

PRIPRAVA:
Pripravimo si pekač (sama sem vzela kar tistega originalnega, ki ga dobiš s pečico in nanj dala še peki papir). Testo zvrnemo na naoljeno površino in ga lepo raztegnemo po površini pekača, če ste vešči pa ga lahko vrtite v zraku kot picopeki. Če ste totalno nevešči, ga razvaljajte. Nato ga nadevamo z željenim nadevom. Pri nas smo uporabili naslednji redosled – pelati, prešana slanina, sir, olive, sveži šampinjoni, suha salama, origano. Pizzo damo v prej ogreto pečico na 200 stopinj ter jo pečemo dokler ni pečena (cca 20 min do pol ure, odvisno kakšno pečico imamo).

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

5 Responses to Neukročena pizza … drugič

  1. Pingback: Neukročena pizza ... zadnjič « Ukročena trmoglavka …

  2. Pingback: Čisto navaden beli bruf ... « Ukročena trmoglavka …

  3. Pingback: Ni ga čez tatarca … « Ukročena trmoglavka …

  4. Pingback: Ježeš kakšna doba pizza … « Ukročena trmoglavka …

  5. Pingback: Koroški mini calzone … « Ukročena trmoglavka …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s