Burritosi con Vale

… v soboto sem odmahodrala v naš vaški market po malo špeže za čez vikend … ta naš market me vedno znova fascinira, ker je lično urejen in najdeš v njem ponavadi stvari, ki jih niti največji nimajo … očitno ima dobro poslovodkinjo … zanemarimo turistično gnečo, ki se je že začela (ipak živim v turističnem kraju, kjer nam turisti prinašate denar) in zanemarimo upokojenega Ljubljančana, ki je bil očitno prepričan, da je animator v marketu in to sila duhovit animator (potem pa se folk sprašuje, kaj imamo proti Ljubljančanom … nič učinkovitega zaenkrat) in je kričal, da se ga je slišalo po celi štacuni ter razpredal o tem v katero smer se vrti zemlja … očitno ne v pravo, ker bi te drugače že izpljunila, teslo kričeče … skratka, hodim jaz po marketu in zagledam na polici tortilje … hmm … danes nimamo še nič kulinaričnega v planu … cena zelo ugodna, nova pakunga, nikoli videla … pa probajmo … in tako smo naredili:

BURRITOSI CON VALE – PART 1

Za dve osebi potrebujemo:
4 tortilje
20 dag kurjih prsi
1 čebulo
1 korenček
3 stroke česna
1 skodelico pelatov
1 zuketo
1 pest popečenih melancanov
1 skodelico paradižnikove omake
1 žličko oljčnega olja
sol, poper, žličko mlete hude paprike
Sir za gratiniranje

Priprava:
Čebulo fino na tanko naseckamo in jo na olju prepražimo, da postekleni. Dodamo nastrgan korenček, na kolute naribano zuketo, česen, posolimo, popramo, dodamo hudo papriko in pustimo, da se zduši oziroma povre voda. Nato dodamo še pičanca oziroma prsi nedorasle kure in popečemo. Zalijemo s pelati in malo vode  ter dušimo še cca 15 min.
Pekač zalijemo s paradižnikovo omako, nanjo pa potresemo pečene melancane. Tortilje nadevamo s piščančjim nadevom, jih zvijemo, položimo v pekač ter posujemo s sirom. Pečemo v prej ogreti pečici na 200 stopinjah cca 20 minut.

BURRITOSI CON VALE – PART 2

Za dve osebi potrebujemo:
2 tortilji
2 jajci
Domačo suho salamo
Par rezin sira
Paradižnik češnjevec
Žličko oljčnega olja
Sol, poper, tabasco

Priprava:
Jajčka spečemo na zmešan način (ubijemo dve jajci na vročem olju in jih zmešamo ter popečemo). Tortilji nadevamo na polovici z zmešanimi jajci, na kolute narezano domačo suho salamo, rezinami sira, jih prepognemo na pol in vržemo v ponev. Na vsaki strani jih lepo popečemo. Serviramo s tabascom in s paradižnikom, začinjenim z oljčnim oljem ter potresenim z drobnjakom.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s