Testenine za šampijone

Mama Zinka nam je ob velikonočnih praznikih zapakirala vrečko domačih širokih rezancev, ki smo jih včeraj konzumirali s šampinjoni v smetanovi omaki.

POTREBUJEMO:
200 g šampinjonov
2 pesti širokih rezancev
1 čebulo
1 korenček
3 stroke česna
1 dcl smetane za kuhanje
1 dcl vode
sol, poper
žličko olja
drobjak
parmezan

PRIPRAVA:
Čebulo na tanko naseckamo in jo posteklenimo na žlički olja. Dodamo na tanko naseckane šampinjone, s strgalnikom za lupljenje krompirja nastrgan korenček in naseckan česen. Posolimo, popopramo ter dušimo, da izpari vsa voda, nato še dobro zapečemo. V takisto ponev vržemo pest surovih rezancev ter jih zalijemo s smetano in vodo. Kuhamo še 10 min. Postrežemo s parmezanom in drobnjakom.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s