Testenine za šampijone

Mama Zinka nam je ob velikonočnih praznikih zapakirala vrečko domačih širokih rezancev, ki smo jih včeraj konzumirali s šampinjoni v smetanovi omaki.

POTREBUJEMO:
200 g šampinjonov
2 pesti širokih rezancev
1 čebulo
1 korenček
3 stroke česna
1 dcl smetane za kuhanje
1 dcl vode
sol, poper
žličko olja
drobjak
parmezan

PRIPRAVA:
Čebulo na tanko naseckamo in jo posteklenimo na žlički olja. Dodamo na tanko naseckane šampinjone, s strgalnikom za lupljenje krompirja nastrgan korenček in naseckan česen. Posolimo, popopramo ter dušimo, da izpari vsa voda, nato še dobro zapečemo. V takisto ponev vržemo pest surovih rezancev ter jih zalijemo s smetano in vodo. Kuhamo še 10 min. Postrežemo s parmezanom in drobnjakom.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s