Vrat v vinu …

… se je pacal in pekel po sledeči recepturi:

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
2 lepa kosa svinjskega vrata
1 šalotko
1 korenček
2 stroka česna
2 dcl rdečega vina
1 žlico sojine omake
1 žlico olja
sol, poper
cimet, pimet, muškatov orešček,
1 dcl jušne osnove
1/2 dcl mešanice navadnega in divjega riža

PRIPRAVA:
Zrezke posolimo in poporamo ter namakamo v vinu in sojini omaki, vanje pa narežemo še šalotko, korenček, stisnemo česen ter dodamo žlico mlete mešanice cimeta, pimeta in muškata. Dlje kot namakamo, boljši so. Če se nam mudi, vsaj pol ure.
Vržemo jih v vroče olje in dobro popečemo na vsaki strani. Zalijemo s tisim, kar je ostalo od namakanja in dinstamo, da povre. Dodamo riž, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo še cca 15 do 20 minut.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s