Pizzoccheri …

img_0309.jpg… so se znašli v moji roki kakšnih 14 dni nazaj v eni od italijanskih štacun s prehrambenimi artikli, kjer ponavadi preždim toliko časa kot povprečna ženska v trgovini s cunjami … sploh pri policah s testeninami … imam to srečo, da se moja Ključna podrobnost prav toliko časa, če ne še več, ponavadi zadržuje pri policah s pivi … ponavadi sva že malo sumljiva, vsak na svojem koncu, ker redkokdo obrne vsako novost in jo pregleda … no skratka … kupili smo pizzoccheri-je, da poskusimo kaj za eno čudo je to … osnovni recept je bil napisan že na škatli … ampak ker se osnovnih receptov nikoli ne držim in ker gre za pizzocchere (recept for homemade), sem se odločila, da jih naredim s sestavinami za pizzo … in takole je šlo po redosledu:

POTREBUJEMO:
200 g pizzocchieri-jev
10 dag prešane slanine
10 dag gavde
omako iz pelatov
strok česna
gobice
sol, poper
dve žlici oljčnega olja

img_0306.jpgPRIPRAVA:
Pizzocchiere kuhamo v slanem kropu, ki smo mu dodali strok česna in žličko oljčnega olja 12 minut, nato jih odcedimo. Pripravimo naoljen pekač, v katerega zlagamo – rezine prešane slanine, pizzocchiere, omako iz pelatov, gobice, sir … sama sem naredila tri redoslede, odvisno kakšne velikosti pekač imate … postavite v prej ogreto pečico na 200 stopinj in pečete cca 20 minut …

P.S. Lila hvala za gljivice … so primaknile k boljšemu okusu … nori smo pa že brez njih …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

4 Responses to Pizzoccheri …

  1. kameleonka pravi:

    Izgleda zanimivo. Tile pizzochieri izgledajo kot nekakšni “kratki” rezanci, ne?

  2. Vale pravi:

    Ja, samo iz ajdove moke so narejeni …

  3. Dave the Wave pravi:

    Porkagrable, kako pa je to dobro. Sicer nisem bil nič v Italiji, pa sem namesto “pizzopiccekov” v Merkatorju kupil široke rezance iz ajdove moke. Všeč mi je tudi ideja z česnom v vodi. Vale, bravo. 🙂

  4. Vale pravi:

    O Dave hvala, da si me spomnil. Sem že pozabila nanje 🙂 Idejo s česnom pa lahko uporabiš tudi, ko kuhaš npr. krompir za solato. Jaz dodam še lovorov list na koncu.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s