Polšeste …

… ker smo uro premaknili za 60 min naprej … so iz polpet nastale polšeste …

POTREBUJEMO:
25 dag mletega mesa (pola svinje, pola krave)
pol kar dobro popražene čebule
1 strok česna, ki mu spustimo vonj na olju
1 jajco
sol, poper
1 štikl gavde ali edamca narezanega na kocke
1 štikl starega kruha namočenega v pol dcl mleka
naseckan peteršilj
malo moke in drobtin

PRIPRAVA:
Čebulo popražimo, na koncu dodamo narezan česen, toliko da spusti vonjave. Kruh narežemo na kockice in ga namakamo v mleku, na koncu ga ožamemo in ga predenemo k mletemu mesu. Dodamo jajco, vse ostale začimbe, čebulo s česnom ter narezan sir. Pustimo pol ure, da se sestavine privadijo druga na drugo in se dodobra spoznajo in spoprijateljijo. Če je masa premalo sprijemasta dodamo žličko moke, vendar se potrudimo, da temu ni tako. Nato oblikujemo polšeste (sama naredim malo bolj tanke, ker imamo radi bolj hrustljave in zapečene) ter jih povaljamo v drobtinah. Popečemo na dveh žlicah olja z obeh strani. Mi smo zraven konzumirali špinačo in pire krompir. Bila sem vulgarna in naredila pire iz vrečke (Sašo in Napo naj, če to bereta mižita, in spregledata), ker ga obožujem in si ga cca 2x na leto privoščim, čeprav je sestavljen iz samih Ejev in predstavlja totalno kulinarično vulgarnost prve vrste.

 

P.S. Fotk ni … izgubile so se v vesolju …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s