Masleni kruh s feto in čebulo …

img_0290.jpg… smo priredili po TEMLE receptu …

POTREBUJEMO:
2,5 skodelici bele moke
1 skodelico mlačnega mleka
1 zavitek suhega kvasa ali polovičko svežega
1,5 čajni žlički sladkorja
1 veliko pest nasekljanega drobnjaka ali zelenja mlade čebule
(če nimamo nič od tega, naredimo TOLE)
1 žličko soli
20 dag feta sira
Pol žličke mletega belega popra
1 veliko žlico oljčnega olja

PRIPRAVA:
img_0270.jpgVse skupaj vržete v kruhomat in nastavite program za pripravo testa ali pa … zmešate sladkor, kvas in mlačno mleko ter pustite 10 min, da vzhaja. Nato zlijete kvasec k moki in dodate vse ostale sestavine, ter zgnetete v mehko, voljno testo. Pustite vzhajati cca pol ure. Oblikujete ploščat hlebec (cca 1 cm debel) in ga razrežete na osmine. Pekač obložite s peki papirjem in ga malo namastite. Nanj položite trikotnike ter pečete v prej ogreti pečici na 180 img_0277.jpgstopinjah cca 20 do 30 min, da trikotniki lepo porjavijo. Postrežete mlačne, pa tudi hladni so odlični. Mi smo jih konzumirali s klobasicami popečenemi na terasi ter nanje mazali feta sir.

 

 

img_0291.jpg

Čista desetka …

 

 

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

One Response to Masleni kruh s feto in čebulo …

  1. Pingback: Pikni kruh … « Ukročena trmoglavka …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s