Presno zelje …

… za pomladno moč …

POTREBUJEMO:
Manjšo glavo zelja
Čebulo
Korenček
3 stroke česna
2 krompirja
Sol, poper
Žlico ocvirkov (če nisi vegi)

PRIPRAVA:
Zelje narežemo na trakec  trakce,  ostalo zelenjavo na poljubne oblike in kuhamo v slanem kropu, dokler ni vse lepo mehko. Solimo, popramo, odlijemo polovico vode, zmiksamo, dodamo žlico ocvirkov in postrežemo. Najboljše s kuhano govedino iz juhe ali s polpetami, lahko tudi kot samostojno jed.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s