Presno zelje …

… za pomladno moč …

POTREBUJEMO:
Manjšo glavo zelja
Čebulo
Korenček
3 stroke česna
2 krompirja
Sol, poper
Žlico ocvirkov (če nisi vegi)

PRIPRAVA:
Zelje narežemo na trakec  trakce,  ostalo zelenjavo na poljubne oblike in kuhamo v slanem kropu, dokler ni vse lepo mehko. Solimo, popramo, odlijemo polovico vode, zmiksamo, dodamo žlico ocvirkov in postrežemo. Najboljše s kuhano govedino iz juhe ali s polpetami, lahko tudi kot samostojno jed.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s