Gratinirana cvetača …

picture-013.jpg… s ključno podrobnostjo … no, s ključno podrobnostjo in narejena s strani ključne podrobnosti … gre takole …

POTREBUJEMO:
1 malo cvetačo
1/2 dcl kisle smetane
1/2 dcl mleka
15 dag edamca ali poljubo sira po vaši izbiri

PRIPRAVA:
Cvetačo očistimo in nalomimo po cvetovih ter skuhamo al dente v osoljenem in naoljenem kropu. Nato jo precedimo. Pekač naoljimo ali namaslimo in vanj najprej zložimo cvetačine liste (ki jih nismo kuhali v kropu). Nato zložimo cvetačine cvete z glavo obrnjeno navzdol. Zmešamo smetano in mleko ter prelijemo preko cvetače ter posujemo z naribanim sirom. Damo v prej ogreto pečico (200 stopinj) in pečemo cca 20-30 min. Vmes jo ljubeče gledamo kako cvrči. Na koncu ugotovite, da bi morda pasala zraven tudi čebula narezana na kolobarčke.

 

p.s. malo me skrbi, da ne bo pri nas nekdo kmalu prevzel mesta glavne kuharice … ampak to samo zato, ker velja, da je učenec boljši od učitelja …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s