Drobovina …

… je bila dva dni v znamenju naše kuhinje … v ponedeljek jetrca, včeraj pa mežrli … mežrli je stara koroška jed, ki je sama sicer ne delam, ker me potem mine, da bi ga jedla, ga pa odlično pripravi Mama Zinka in ga potem samo spečem v pečici … pripravi pa se nekako takole … pri mesarju naročiš telečja pljuča, jih skuhaš, ohladiš in zmelješ … v mleku namočiš staro žemljo, narezano na kocke, dodaš pljučom s katerimi je dihalo malo tele, ubiješ v njih še jajco, vržeš vanje še popraženo čebulo, svež nasekljan peteršilj, majaron, sol, poper, zmešaš, naložiš v pekač in pečeš cca 1 uro … postrežeš s krompirjevo solato in okrenclaš z vloženim fefernčkom, kajpak ljutim … včasih so ponekod dodali še zmleto svinjsko glavo … fotke nisem dodala, ker je na netu ni, sama pa sem pol pladnja prehitro zmazala, da bi fotkala oziroma po pravici povedano mi ni prišlo na misel, da bi fotkala … mežrli dobite še v Gostilni Murko v Slovenj Gradcu …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s