Karijeva svija …

… svija je po Koroško pujs … in tako smo pri nas predvčerajšnjim pacali, včeraj pa konzumirali pujsa na indijski način …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
2 svinjska zrezka (vratovino)
1 veliko žlico curry-a
1 veliko žlico kurkume
1 strok česna
1 čajno žličko ingverja
1 veliko žlico sojine omake
1 čajno žličko olja
Sol, poper

PRIPRAVA:
Zrezke operemo, osušimo ter jih damo v skledo, v katero smo poprej zmešali vse zgoraj omenjene začimbe. Dobro premešamo in damo v hladilnik za cca 12 do 24 ur. Vmes vsake toliko svijo pocartamo, ljubko premešamo, ji povemo kako je fina in da dobro zgleda. Ko je dovolj pocartana jo zvrnemo v razgreto ponev in popečemo z obeh strani, zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter jo dinstamo cca 20 do 30 min. Ko voda povre, jo še malo popečemo in vzamemo iz ponve. V ponev vržemo dva toasta ter ju na hitro popečemo z obeh strani, odnosno počakamo, da lepo popijeta (toasta) svijin sok, popečena denemo na krožnik, nanju zvrnemo svijo ter jo postrežemo z naribano črno redkvijo, ki smo ji dodali fižol, bučno olje in jabolčni kis. Ker smo pri nas doma pridni jedci, smo si zraven pripravili še radič s kitajskim zeljem, na katerega smo prav tako zlili malo bučnega olja in jabolčnega kisa.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s