Karijeva svija …

… svija je po Koroško pujs … in tako smo pri nas predvčerajšnjim pacali, včeraj pa konzumirali pujsa na indijski način …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
2 svinjska zrezka (vratovino)
1 veliko žlico curry-a
1 veliko žlico kurkume
1 strok česna
1 čajno žličko ingverja
1 veliko žlico sojine omake
1 čajno žličko olja
Sol, poper

PRIPRAVA:
Zrezke operemo, osušimo ter jih damo v skledo, v katero smo poprej zmešali vse zgoraj omenjene začimbe. Dobro premešamo in damo v hladilnik za cca 12 do 24 ur. Vmes vsake toliko svijo pocartamo, ljubko premešamo, ji povemo kako je fina in da dobro zgleda. Ko je dovolj pocartana jo zvrnemo v razgreto ponev in popečemo z obeh strani, zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter jo dinstamo cca 20 do 30 min. Ko voda povre, jo še malo popečemo in vzamemo iz ponve. V ponev vržemo dva toasta ter ju na hitro popečemo z obeh strani, odnosno počakamo, da lepo popijeta (toasta) svijin sok, popečena denemo na krožnik, nanju zvrnemo svijo ter jo postrežemo z naribano črno redkvijo, ki smo ji dodali fižol, bučno olje in jabolčni kis. Ker smo pri nas doma pridni jedci, smo si zraven pripravili še radič s kitajskim zeljem, na katerega smo prav tako zlili malo bučnega olja in jabolčnega kisa.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s