Karfijolna kremna župa …

… ali slovnično imanovana Cvetačna kremna juha …

POTREBUJEMO:
Eno manjšo cvetačo
1 korenček
1 čebulo
1 strok česna
Muškatni orešček
Smetano (kislo ali za kuhanje, odvisno od okusa)
Mleto papriko
Sol, poper

PRIPRAVA:
Cvetačo očistimo ter jo skuhamo s korenčkom, čebulo in česnom do mehkega (tudi zelene dele). Vode naj bo v posodi toliko, da je zelenjava prekrita. Kuhano zelenjavo stresemo v mešalnik iz zmiksamo. Nato dodamo začimbe in na koncu še smetano. Juho okrasimo z naribanim sirom in žličko smetane.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s