Birba imenovana brancin …

… ali kako čisto enostavno spečemo brancina, ki smo ga ujeli v Grčiji pri ribarju …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
Brancina
Česen … dosti česna
Peteršilj
Limono
Sol
Oljčno olje
Cvetačo
Bučko (zuketo)

PRIPRAVA:
Brancina očistimo in mu vmes povemo, da bomo z njim ravnali previdno, da mu ne bo dolgčas in da bo napolnjen z dobro mešanico, ki mu bo dala še lepši izgled in aromo medtem ko se bo pražil v solariju (beri pečici). Ko se brancin psihično pripravlja za solarij nasekljamo štiri stroke česna, en šop svežega peteršilja ter vse skupaj naoljimo. Z mešanico nežno napolnimo brancinov želodček. Potem ga z oljem še lepo namažemo po celem telesu, da se ne bi opekel, ga položimo na peki papir ter ga postavimo za cca 30 do 45 min (odvisno od njegove velikosti) v solarij na 180 stopinj, da se lepo sonči. Vmes smo že ovarili cvetačo in olupili zuketo. Oboje položimo v naoljen pekač, posolimo in damo v pečico zraven brancina, da se lepo zapeče.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s