Birba imenovana brancin …

… ali kako čisto enostavno spečemo brancina, ki smo ga ujeli v Grčiji pri ribarju …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
Brancina
Česen … dosti česna
Peteršilj
Limono
Sol
Oljčno olje
Cvetačo
Bučko (zuketo)

PRIPRAVA:
Brancina očistimo in mu vmes povemo, da bomo z njim ravnali previdno, da mu ne bo dolgčas in da bo napolnjen z dobro mešanico, ki mu bo dala še lepši izgled in aromo medtem ko se bo pražil v solariju (beri pečici). Ko se brancin psihično pripravlja za solarij nasekljamo štiri stroke česna, en šop svežega peteršilja ter vse skupaj naoljimo. Z mešanico nežno napolnimo brancinov želodček. Potem ga z oljem še lepo namažemo po celem telesu, da se ne bi opekel, ga položimo na peki papir ter ga postavimo za cca 30 do 45 min (odvisno od njegove velikosti) v solarij na 180 stopinj, da se lepo sonči. Vmes smo že ovarili cvetačo in olupili zuketo. Oboje položimo v naoljen pekač, posolimo in damo v pečico zraven brancina, da se lepo zapeče.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s