Po Korošekm po Kranjskem …

… že ajda zori, že ajda zori, že ajda zori …
… en deklič jo žanje, jo glavca boli, jo glavca boli prav zares …

… pri nas pa danes ajdova kaša čisto tako kot bi delala rižoto …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
1,5 dcl ajdove kaše
1/2 čebule
1 korenček
1/4 zelene paprike
1 strok česna
Žlička paradižnikove omake
2 rezini suhe vratovine
žličko olja, sol
3 dcl jušne osnove ali vode

PRIPRAVA:
Zelenjavo na tanko narežemo. Čebulo prepražimo na olju, da postekleni, dodamo ostalo zelenjavo in podušimo. Dodamo na koščke narezano vratovino in kašo ter pražimo, da kaša postekleni. Solimo, dodamo žličko paradižnikove omake, zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter kuhamo cca 15 do 20 minut oziroma dokler ne povre voda.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s