Sirovi špetzli …

… ali spätzli … če pa se vam jih ne da delat, jih lahko enostavno zamenjate z našimi ribanci, ki jih lahko kupite povsod …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
200g moke
2 jajci
80 do 100 ml vode
100g ementalerja
50g brija
Žličko paradižnikove omake
sol, maslo

PRIPRAVA:
Moko osolimo, vmešamo jajci in počasi dodajamo vodo, da dobimo voljno mehko testo  (malo se mora še prijemati in biti “pacasto”). Pustimo počivati najmanj pol ure. Nato vzamemo ali ribežel ali pripravo za delanje špetzlov (lahko jih pa tudi nacufamo, če so nam všeč večji) ter naribamo testo v slan krop, v katerega smo dali žličko masla. Kuhamo cca 5 min, odvisno kako velike špetzle smo naredili. Nato jih odcedimo. Pekač namažemo z maslom, dodamo špetzle, paradižnikovo omako, posujemo z naribanim sirom ter pomešamo. Pečemo v pečici cca 15 do 20 min, da se na vrhu naredi zlata skorjica. Postrežemo kot samostojno jed ali kot prilogo k mesu v omaki.

Ravnokar sem ji pomazala … odlični so …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s