Posebni kulinarični dosežki …

… bili smo jih deležni to soboto na Turistični kmetiji Druzovič … zaradi obeležitve posebnih dosežkov … za izbiro smo se odločili predvsem zaradi začetne prijaznosti ga. Marte (nekaj malega je prispeval tudi Hector, ki je rezgetaje gledal iz štale) in pa zaradi ugodne cene …

Kulinarični redosled je bil naslednji:

  • Aperitiv – sliva in borovnica.
  • Narezek, ki je vseboval odlično meso iz tunke ter odlične domače salame, zaseka, čebula, paprika in dve vrsti domačega črnega kruha (navaden in polnozrnat, za katerega se na steni bohoti kar nekaj priznanj).
  • Goveja juha z rezanci, ki je bila za odtenek neslana, kar se da popravit … malo je motilo, ker so se v njej poleg domačih rezancev bohotili še jetrni cmoki, ki so sicer bili odlični, ampak bi bilo bolje, če bi bili zakuhani brez rezancev ali pa rezanci brez cmokov.
  • Domače koline – kašnice, pečenice, svinjska pečenka (vse skupaj zelo okusno in ravno prav nemastno) s praženim krompirjem (ki seveda ne prekaša tistega od Mame Zinke, ampak to ga itaq nobeden ne), zabeljeno fižolo (ocvirki si zaslužijo vso pohvalo) in kislim zeljem.
  • Prleška gibanica.

Vegeterjancem smo govejo juho zamenjali z gobovo, koline pa z vegi krožnikom, ki je vseboval ječmen, vegi zavitke s skuto in zelenjavo ter drugo zelenjavo, ki se je ne spomnim, ker sem bila preveč zaposlena s kašnicami.

Pri pijači smo si postregli z domačim belim vinom, ki ima na steni prav tako kot kruh kup priznanj, z domačim jabolčnim sokom ter valjda, pivom za štiri pivoljube.

Cena – 15,33 € po osebi. Pri tem naj opozorim, da so porcije prevelike še za tako raztegnjene želodce.

Primerno za zaključene družbe ali za čebljanje v dvoje. Če vam koline niso všeč se Druzoviči pohvalijo tudi z domačo perjadjo in z raznimi šnicli. Skratka, izlet do njih bomo ponovili, če ne drugega za skok po domači kruh, salamo in tunko.

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

One Response to Posebni kulinarični dosežki …

  1. Pingback: Ob letu osorej … « Ukročena trmoglavka …

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s