Minestrone Vale …

… primerna za popraznične dni …  tako za vegije kot za nevegije …

POTREBUJEMO:
2 čebuli
1 večji korenček
3 stroke česna
1/2 rdeče paprike
1 steblo zelene
1 malo konzervo koruze
1 malo konzervo moke
pest poljubnih testenin
sol, poper,
žlica moke
za nevegije 1 domačo kuhano klobaso

PRIPRAVA:
Čebulo narežemo na tanke lističe in jo prepražimo na žlici jedilnega olja, da postekleni in malo zarumeni. Korenček, papriko in steblo zelene narežemo na majhne kocke ter dodamo popraženi čebuli. Podušimo. Zalijemo s 6dcl jušne osnove ali vode, solimo, popramo ter kuhamo 1 uro. Nato dodamo koruzo, grah in testenine ter kuhamo še 15 minut. Medtem pripravimo ajnprajn (pržganje) ter ga dodamo mineštri. Čisto na koncu dodamo narezano klobaso.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s