Prsa v vinu …

… piščančja ali puranja, da ne bo pomote …

ZA 2 OSEBI POTREBUJEMO:
35 dag piščančjih ali puranjih prsi
1 konzervo pšeničnih kalčkov
2 lista kolerabice
2 dcl jušne osnove
1 dcl vina
Žlico senfa
Pol žlice curry-a in kukurume (ja vem, prav je kurkuma)
Pol žlice mlete rdeče paprike
1 strok česna
Sol, poper

PRIPRAVA:
Prsi mariniramo v senfu, vseh začimbah in česnu najmanj pol ure. Nato jih ljubeče popečemo na žlički olja. Ko so z obeh strani fino popečene jih zalijemo z 2 dcl jušne osnove in ko le-ta skoraj povre dodamo še 1 dcl rdečega vina (sama sem vzela Porta), kalčke in liste zelene. Podušimo do konca (vino naj izhlapi), postrežemo.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s