Paradižnikova omaka …

… čisto navadna vulgaris preprosta … meni pa tako prekleto dobra … zraven čuftov, testenin, pečenega piščanca, s čičeriko, z lečo, z ješprenom … ah z marsičem … pa naj mi kulinariki ne zamerijo, ker zanjo uporabljam že kar spasirane pelate iz konzerve ali flaške … domačih paradižnikov namreč ni več, kupljeni pa so za tovrstno omakico enostavno preveč brez okusa …V posodo nakapamo za čajno žličko olivnega olja, olupimo strok česna in ga nasekljamo ter popečemo na olju toliko, da zadiši (bog ne daj, da porjavi, pazite) … dodamo dve veliki žlici ali celo tri rjavega sladkorja, premešamo ter prilijemo pol litra spasiranih pelatov … posolimo … pustimo vreti 40 min … na koncu dodamo naseckano baziliko …

… in meni se sedaj cedijo sline … njami …

Advertisements

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s