Kruhova kura …

… jo je imenoval moj Stric Mirko … oziroma je vprašal zakaj smo kuri tolko kruha dali za jest, ko si jo je nabodel na vilico in zaužil …

ZA DVE OSEBI POTREBUJEMO:
2 kurji bedrci
1 suho žemljo
cca 1 dcl mleka
1 malo šalotko
1/2 zelene paprike
10 dag slanine
peteršilj
1 jajce
sol, poper

PRIPRAVA:
Bedrca operemo in očistimo vseh packarij, obrišemo in osolimo. Žemljo naseckamo na lepe drobne kockice in jih zalijemo z mlekom. Čez pol ure jih s prsti dobro premečkamo. Na olju prepražimo čebulo, papriko in slanino, pustimo da se malo shladi in dodamo žemlji. Popramo, posolimo, dodamo jajco in narezan peteršilj ter dobro premesimo. Pustimo min 15 minut. Nato nadev z žlico nadevamo pod kožo bedrc. V vsako bedrco polovico nadeva. Bedrca naoljimo, damo v pekač in pečemo na 170 stopinjah cca 45 do 60 min. Če ne marate bedrc, lahko uporabite tudi prsa. Če pa imate dovolj jedcev, lahko nafilate kar celega piščanca ali kuro.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s