Zelje v glini …

POTREBUJEMO:
2 glineni posodi za peko (1 posoda = 1 porcija)
Polovico majhne glave rdečega zelja
4 goveje zrezke, narezane na pol milimetra debelo
Koščke kuhane govedine
Slanino
Čebulo
Korenček
Krompir
Govejo juho
Česen
Sir

PRIPRAVA:
Posodo (vsako) obložimo z govejimi zrezki, jih posolimo in premažemo z oljem. Rdeče zelje narežemo na trakove in z njimi obložimo zrezke, posolimo. Vso ostalo zelenjavo, razen krompirja narežemo in položimo po zelju, posolimo. Krompir narežemo na lističe in ga damo za 10 min v mikrovalovno pečico, da se zmehča, nato ga naložimo po zelenjavi. Obložimo še s koščki govedine, pokapamo z oljem in zalijemo s 1/2 dcl goveje juhe. Postavimo v prej ogreto pečico na 180 stopinj ter pečemo cca 1 uro. Nato obložimo še s slanino in sirom ter zapečemo do konca.

Postrežemo z mladim radičem v katerem smo našli leglo gosje družine ter pri tem histerično vreščali …

Dober tek …

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s