Vezirska “vednopozabimkaj” …

… ki jo jem vedno v Restavraciji Viola v Gradačcu… ki jo dobiš, če si v družbi Fadila, prav posebej pripravljeno …

POTREBUJEMO:
Glineno posodo
Krompir
Riž
Teletino
Šampinjone
Čebulo
Korenček
Papriko
Juho

 

 

 

 

 

PRIPRAVA:
Na eno stran posode naložimo olupljen in na večje kocke narezan krompir, na drugo surov riž. Na vrh položimo na kocke narezano zelenjavo in meso. Vse skupaj prelijemo z juho (toliko, da sta krompir in riž pokrita), vržemo v pečico, ki smo jo prej ogreli na 180 stopinj in najprej cca 30-40 min pečemo pokrito, potem pa še 15-20 min odkrito. Ko je pečeno (juha mora povret), pustimo pustimo v pečici še 20-30 min, da se sokovi lepo zmiksajo in postrežemo v posodi.

About Vale

Nesojena zvarkarca ...
This entry was posted in ... kulinarično. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s